Over Esther

Esther van Amersfoort zwaait de scepter op haar administratiekantoor in Wijk aan Zee. Haar klanten bevinden zich van hier tot Amsterdam. Ook de branches waarin zij werkzaam zijn verschillen enorm; ze werken in de bouw of hospitality of hebben een creatief beroep als Color Artist. Esther vind het interessant om zich in verschillende branches te verdiepen en haar klanten van specifieke bedrijfsadviezen te kunnen voorzien.

Ze vindt cijfers zo leuk omdat ze altijd kloppen. Je kunt ze niet anders interpreteren dan hoe ze zijn. Je weet meteen hoe en wat. De cijfers vertellen alles over een bedrijf; waar het goed gaat en waar het beter kan. Maar het is wel een momentopname. Als je nu de jaarcijfers maakt, gaan ze over het afgelopen jaar. Esther is echt verzot op cijfers en vind het een uitdaging om orde te scheppen in een financiële chaos. Klanten mogen een doos papieren afgeven en dan zoekt Esther alles voor ze uit.

Haar onderscheidende vermogen ligt in het bespreken van de cijfers met haar klanten. Er is veel ruimte om vragen te stellen en zij geeft graag tips en adviezen. Bijvoorbeeld welke investering voor hen op dat moment verstandig is. Als je cijfers kunt interpreteren, bespaar je veel geld. Zij doet dat voor haar klanten en dat betaalt zichzelf vaak terug.

Esther is ook gek ben op het controleren van de cijfers, het zogenaamde voorwerk voor de accountants. Veel van haar collega’s houden daar niet van, maar doen het omdat het erbij hoort. Dat controlerende werk past bij haar; ze werkt zorgvuldig en is accuraat. Je kunt dus ook zelf de boekhouding voeren en haar een controle laten uitvoeren. Het is maar net wat jij als klant nodig hebt. Cijfermatig inzicht is haar tweede natuur.

Al op de lagere school vond zij rekenen echt leuk en dat is nog steeds zo. Dat gaat verder dan alleen de boekhouding. Ook als zij een hypotheekaanvraag of bedrijfsplan nakijkt, ziet zij meteen of de aangeleverde cijfers correct en volledig zijn of dat er nog iets ontbreekt. Dat doet zij er gewoon bij voor haar klanten.

Stuur mij een bericht